Подарете здраве на любимия човек в месеца на любовта

Cryo Heal ви предлага оригинална идея за празничен подарък. Ако искате да зарадвате любимия човек в месеца на любовта, подарете здраве.

В периода 13 февруари – 13 март може да закупите подаръчен ваучер за криотерапия на преференциални цени:

Ваучер за 5 посещения на цена от 190 лв. вместо 225 лв.
Ваучер за 10 посещения на цена от 360 лв. вместо 425 лв.
Ваучерът може да закупите директно от нашето студио на адрес гр. София, ул. „Уилям Гладстон“ 9 или да заявите по е-поща или телефон и да получите с куриер.
Повече за ползите от криотерапията може да видите тук
cryotherapy-what-is-it

Криотерапия! Какво представлява тя и как ни помага?

Във всеобхватното интернет пространство все по-често можем да видим снимки и видео клипове на хора подлагащи се на доста “студена” процедура с цел здраве. Западния свят, особено Америка, се е прехласнал по Криотерапията. Холивудски звезди, телевизионни водещи, елита на спорта и журналисти могат да бъдат видени в ледената пара. В България този метод е слабо познат, но вече съществува в столицата и едно от заведенията предлагащи услугата с най-модерната апаратура е центъра за здраве CryoHeal. Елитните ни спортисти - футболистът Димитър Бербатов и първата ни ракета Григор Димитров са сред хората използващи Криотерапията. Но защо? Какво представлява тази процедура?

Криотерапията представлява подлагане на цялото тяло под въздействието на азотен газ с температури вариращи в диапазона между -150°C и -190°C.

Как става охлаждането?
Влизате в уред наподобяващ вертикален солариум, като главата Ви остава отгоре. След това около тялото през дифузери биват впръсквани азотни пари, които постепенно свалят температурата до посочения диапазон и го охлаждат. Цялото тяло от брадичката надолу се потопява в ледено пътешествие, което не може да бъде сравнено с нито един от спиращите дъха Ви студени душове, които сте взимали в живота си по едни или други обстоятелства. Това е едно ново преживяване, отвъд очакванията.
Въпреки ниските градуси, обаче, само повърхностният слой на тялото бива афектиран като вътрешната телесна температура не се променя. Поради голямата площ, която заема кожата се предизвикват редица физиологични промени и адаптации водещи до многобройните положителни ефекти на процедурата. Важно е да се поясни, че поради летливия характер на азотния газ, парите се усещат в много по-поносими и определено толерируеми граници от вече посочените смразяващи цифри. Процедурата дори може да се прилага на деца и възрастни хора. Продължителността на една сесия е не повече от три минути, което прави метода лесен за въвеждане в забързаното ежедневие на всеки човек.

Криотерапията е нов метод имащ многобройни приложения в сферите обща телесна терапия, спортна терапия, естетика, както и в лечението на редица заболявания. Метаболизма е в основата на ефикасността на тази процедура. Клинични тестове показват ускорение на метаболните функции с до 30%. В следствие на тази промяна се регистрират множество други позитиви. Такива са: подобрено кръвообращение, нормализиране на кръвното налягане, балансиране на кръвната захар, извеждане на отоци, лимфен дренаж, бързо обезболяване, борба с вируси и инфекции, подобряване на кожни обриви и възпаления, борба с депресивни състояния, множество психологични проблеми, включително и епилепсия, проблеми със съня, борба с наднорменото тегло и редица други.
Този способ доста бързо намира приложение в много специализирани здравни заведения поради своята ефективност и лесна експлоатация за посетителите. Приложен, процеса дава положителни резултати още след първите процедури. Броя и честотата на прилагане са в зависимост от сериозността на проблема и търсения резултат.

Често пъти хората се плашат от ниската температура, но това, което не знаят е че именно тя крие благоприятните свойства и ползи на терапията. Какво са 2 минути на температура от -5°, - 10 C, защото точно така се усеща ледената пара. Малко студен, освежаващ въздух, след който зимните студове не ни правят впечатление. Същевременно те ни носят огромни здравословни ползи.

болки в кръста-лазер-cryoheal

Лекуване на болки в областта на седалището и кръста

Тазобедрената става е една от най-големите и стабилни стави в човешкото тяло. Болки в кръста и оплакванията в нея най-често се появяват по време на ставане от седнало положение, ходене, тичане, сядане в кола и др. Много често при липса на директна травма в областта на ставата причините за болка в областта са причинени от проблеми в кръста и сакро-илиачните стави (стави образувани от опашната кост и крилата на таза).
Затова правилната функционална диагностика на

Повече информация

физическа активност

Колко физическа активност ни е нужна?

Днешната тема засяга колко физическа активност е необходима на човек за да мобилизира двигателният апарат и да предизвика адаптация в тялото.

Повече информация

сила и растеж

Сила и растеж – кога да повишим натоварването?

Мъжката част от спортуващите е водена от стремеж и его. Често мъжете подценяват този важен аспект от спорта като увеличават физическото натоварване без да са готови.

Повече информация

гръбначно-изкривяване-cryoheal

Как се лекува гръбначно изкривявяне?

Гръбначните изкривявания се срещат най-често при подрастващите деца (в детско-юношеската възраст). Те могат да започнат като функционални гръбначни изкривявания, в следствие на мускулен дисбаланс (намалена сила и еластичност на определна мускулна група, спрямо друга). Когато се открият в ранен етап, те са преодолими и е възможно напълно възвръщане на правилна стойка и добър мускулен баланс между мускулите на тялото.

Повече информация

броколи калций

Калций – взехте ли си дозата днес?

Да калций! Сигурно се чудите защо питаме за този минерал?! Ами просто е. Калцият е минерал, който се намира в най-големи количества в нашето тяло. Той е необходим за огромен брой реакции и функции в тялото.

Повече информация

правилно хранене

Какво означава правилно хранене?

Днес продължаваме с темата за Правилно Хранене, представяйки третия фактор. Той гласи:

Правилното Хранене трябва да постига целите на Жизненост, телесна Композиция и физическа Производителност!

Повече информация