back-pain-activator-method-cryo-heal

Activator Method е система за невро-механично стимулиране подобряваща подвижността, активира засегнатите неврони и провокира клетъчна активност с в засегнатата зона.

Системата “Activator Method” е разработена в отговор на проблемите с гръбначния стълб свързани с разметсване на сегментите и провокираната от тях намалена подвижност, и болкова симптоматика. В търсенето на такъв метод, за “наместване” без манипулация и съпътстващите я опасности от херниране или преразтягане на междупрешленни връзки, възниква и сегашния инструмент. Към края на 60-те д-р Става, зъболекар от Минесота, дава предложение да се използва за модел зъболекарски инструмент- хирургичен чук, като скалпелът е заменен с гумен накрайник. Поради не достатъчната сила която генерира, за да се въздейства върху периферните стави и гръбначния стълб, претърпява съответни модификации и достига до съвременния си вид. На 26 септември 1978 е официално патентован като хиропрактичен инструмент, който да осигури ръчна мобилизация с прецизно регулирано натоварване и точни линии на действие.

Въпреки изцяло механичното му въздействие се стига до активиране на биохимични процеси в областта, и така механичната промяна става непосредствена причина за промени в клетъчната активност. Използва се за лечение при дискова херния, изтръпване на крайници поради притискане между прешлени, болка и скованост провокирани от обездвижени или разместени сегменти на гръбначния стълб.

Като обобщение може да се каже, че Activator Method е система за невро-механично стимулиране подобряваща подвижността, активира засегнатите неврони и провокира клетъчна активност с в засегнатата зона.