bowen-therapy-cryo-heal

РЕВОЛЮЦИЯ В АЛТЕРНАТИВНИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ НА 21 ВЕК
УНИКАЛЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ЦЯЛОСТНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

Какво е Боуен терапията?

Не случайно техниката Боуен я наричат „хомеопатията на мануалната терапия”. Тя си служи с малки, премерени интервенции на тялото, които го стимулират да се самолекува.Техниката помага в облекчението на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави холистично, чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото. Терапевта изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.

За кого е Боуен терапията?

Техниката е подходяща за хора на всяка възраст и във всякакво състояние.
Вместо да се фокусира върху отделно оплакване техниката се обръща към цялото тяло чрез възстановяване на баланса посредством вегетативната нервна система, която контролира повече от 80 % от телесните функции и е много податлива на стрес.
При боуен техниката се стимулира производството на колаген – главен белтък на съединителната тъкан. Всяко едно движение е напречно на мускулната тъкан и създава електричен заряд.
Когато правим движение боуен, там където отместваме се образува вдлъбнатина, която се пълни с клетъчна течност за 2-3 секунди.След отпускане на мястото се създават солитон вълни. Те задържат енергията в себе си. 2/3 от тялото на човек се състои от вода и чрез колагена и водата енергията тръгва по цялото тяло. На един мускул, който е докоснат са му необходими минимум 90 секунди, за да се върне в първоначалния си вид. Солитон вълната отминава в рамките на 2 минути като при това е задействала целия организъм. Този ефект можем да го сравним с цунами.

Как работи Боуен техниката?

Движенията и процедурите боуен могат да пренастроят тялото да се самолекува чрез активиране на съответните механизми посредством нервната, ендокринната и други системи в човешкия организъм.bowen-stimulation-cryo-heal
Движенията се правят в основата, мястото на захващане или тялото на мускулите. Там се намират рецепторите, които информират нервната система за степента на напрежение, удължаване или разтягане на мускулно-жилната тъкан. Тези рецептори се стимулират при „провокативната” и „ претъркалящата” част от движението боуен. В следствие на това се променя дразненето възприемано от нервната система.
Всички движения правени около ставата директно влияят на ставната капсула. Тук отново нервната система получава стимул, за да се нормализира ставната функция.
Боуен се прави на нивото на повърхностната тъкан, която обгръща всички части на тялото и се нарича фасция. Тя играе важна роля в мускулната координация, правилната стойка, общата структурна и функционална цялост. Всички те се влияят негативно, когато фасцията се втвърди, усуква, дехидратира. Боуен спомага за взаимодействието между фасцията и нерва и по този начин се мобилизират мускулът и сухожилието.
Боуен движението възбужда рефлекси. Те предизвикват реакции във вътрешните органи, посредсвом стимулация на кожата, мускулите и нервите.
Много движения провокират акупунктурни точки и пресичат два или три меридиана едновременно. При боуен терапията се получават бързи промени в акупунктурния пулс и тялото се връща в баланс.
Някои процедури активират дрениране в лимфната система, като по този начин стимулират имунната система.
Често при боуен се инициира детоксикация. Така се подобрява възможността на тялото да функционира на клетъчно ниво.