chyropractics-cryo-heal

Хиропрактиката се използва най-често за лечение на мускулно-скелетни оплаквания, включително, болки в гърба, болки във врата, болки в ставите на ръцете и краката, както и главоболието.
Хиропракторите - практикуват без лекарства. Имат индивидуален подход към здравето на пациента.което включва преглед, диагностика и лечение.Хиропралтиците имат широки диагностични умения, а също така са обучени да препоръчват терапевтични и рехабилитационни упражнения.

Често задавани въпроси относно Хиропрактиката:

Хиропрактика (chiropractic - англоговорящите произнасят думата „кайропрактик”, бел.ред.) идва от гръцките думи „кайро” – ръка, и „практика”, и е американска професия, която се занимава с лечението на болестите на гръбначния стълб и нервната система. Основана е през 1895 година от Даниел Дейвид Палмер в Дейвънпорт, Айова, като именно Палмер пръв открива, че има пряка връзка между много болести и различни дисфункции на гръбначния стълб.
Най-кратко казано, хиропрактикът е експерт по гръбначния стълб, както зъболекарят е специалистът по зъбите. По принцип хиропрактиката е ориентирана към болките в тила, гърба и кръста. Но много специалисти са на мнение, че проблемите с прешлените на гръбначния стълб са причина за куп вторични смущения в нервно вегетативните функции на организма с отражение и във всички системи.
Гръбначният Стълв е сложна верига от прешлени(32 броя) и е основата на човешкото тяло.Всеки прешлен контактува със своя патрньор като образуват двигателни единици закрепени една за друга посредством сухожилия и муслули. Когато има дисфункция или блокада, това моментално оказва влияние на нервната система и на човека като цяло. Което означава, че ако чрез необходима навремена манипулация гръбначният стълб се намести, то функциите на нервната система и физическото състояние на човешкото тяло ще се нормализират. Важно е да се запомни, че гръбначния стълб не е едно цяло, а верига от прешлени плаващи в мускули и сухожилия.
Хиропрактичната корекция.
Това е основната мануална техника на хиропрактиката. Тя се състои в умерен натиск върху определена точка, който отговаря на две задължителни условия - голяма скорост и слаба амплитуда на движението. Прецизността е от изключително значение.
Повечето хиропрактици използват и специфични инструменти, както и специална маса, необходима главно при дискова херния. Като допълнение се използват ултразвук, криотерапия и електротерапия.
Хиропрактиката е показна при почти всички болести и дисфункции, свързани с гръбначния стълб, като главоболия, мигрени, световъртежи, нарушения в кръвообръщението, болки във врата, гърба или между плешките, различни видове сколиози и неправилни стойки. Хиропрактиката е много ефикасна при лечение на дископатии, болки в кръста или лумбаго, ишиас и също така облекчава болките при предменстуралният синдром. Хиропрактиката на гръбначния стълб може да подобри отделителната дейност, да облекчи дишането и предменструалния синдром, да помогне при бебешките колики. Нейният ефект за преодоляване на функционални смущения на вътрешните органи е практически доказан в много случаи и е предмет на научни изследвания
Хиропрактиката, както вече стана ясно, се занимава основно с проблемите на гръбначния стълб и нервната система и чрез мануална терапия нормализира функцията на гъбначния стълб и нервната система. Резултатите са трайни. Масажът облекчава само мускулните ви спазми, но не и гръбначните болки. А имате ли проблеми с гръбначния стълб, ще имате проблеми и с мускулите впоследствие, това е гарантирано!
Важно е да се каже, че философията на хиропрактиката изцяло изхожда от гръбначния стълб! И когато има сублуксация, т.е. – някой от прешлените не е на точното си място, то нашата работа, на хиропракторите, е да го върнем на правилното му местоположение така, че гръбначният стълб да стане перфектен.

Благоприятно въздействие

Чрез хармонизиране на нервната система и освобождаване на тялото от мускулно напрежение хиропрактиката поддържа жизнената енергия в организма. Тя разглежда тялото в неговото единство - древен принцип в медицината, за съжаление позабравен от съвременните лекари.

Необходим брой процедури

Всяко тяло е индивидуално и понася по различен начин терапията. Средният брой терапии е между 4 и 8 бр.

Терапията включва:

chyrotherapy-cryo-heal